שתף קטע נבחר

התנועה הקיבוצית מושיטה יד למצובה

ראשי התנועה פתחו קרן שתמומן מתרומות הקיבוצים ותבטיח "השלמת הכנסה" לחברים. ויש גם יוזמות "פרטיות". הערבות ההדדית מתעוררת

שבועות לא מעטים של תדהמה מעומק הנפילה, אכזבה מחוסר ההתייחסות של התנועה והופעות קשות ביותר בכל כלי התקשורת עברו על חברי מצובה, עד שהתעשתו ראשי התנועה הקיבוצית והביאו למינוי צוות שמטרתו הקמת קרן, אשר תבטיח השלמה להכנסת-מינימום לכל חברי מצובה: יחידים, זוגות ומשפחות עם ילדים. לדברי אביב לשם, דובר התנועה, הצוות יקבע את הקריטריונים לחלוקת הכספים, הקרן תתנהל בשקיפות תוך מתן דיווח, ואם יישארו בה כספים הם יופנו למקרים דומים (בתקווה שלא יקרו כאלה).

בצוות חברים: מאשה סאמרס, רכזת הרכזים; רבקה יקיר, גזברית; אמנון צורף, רכז אזור זבולון, ותמר ראובן, חברת מצובה וחברה בוועדה הממונה שבקיבוץ.

 

הקיבוצים ברחבי הארץ קיבלו מכתבים אישיים ממזכירי התנועה, נתן טל וגברי ברגיל, בהם התבקשו לתרום לקרן בעין יפה. מקיבוצי האזור כבר התקבלו תרומות בסכומים הנעים בין 5,000 ל-10,000 שקלים לקיבוץ. "התנועה עצמה החליטה להפריש לקרן 25 אלף שקל, וזוהי אמירה ברורה שהתנועה לא תיתן לאף קיבוץ ליפול", מוסיף לשם.

 

קיבוצים קרובים ורחוקים יותר הביעו נכונות לסייע למצובה, ולאו דווקא בכסף: שער-הגולן הזמין את ילדי מצובה לחגוג בצפון את חנוכה; בלוחמי-הגטאות לקחו על עצמם את נושא החינוך; מפעלים שונים באזור, כמו טבעול, תורמים מזון; וגם מרים שניר, רכזת התרבות של מועצה אזורית זבולון, וענת עוגן, המנהלת את אולם "יד למגינים" ביגור, נחלצו לסייע למצוקתו של מצובה.

 

שניר: "אנחנו מציעים לחברי מצובה לבוא לצפות בהצגות ובסרטים באולם בחינם, עד סוף עונת המנויים". השתיים פנו בנושא לראש המועצה, שלמה חבר, ונענו בחיוב.

 

זאת פעם ראשונה שאתן פותחות את הלב?

 

שניר: "לא. בעבר, אחרי פיגועים, הצענו הצעות דומות לילדים של מעלות וחניתה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
מפוטרי "אריגי מצובה". קיבוצים רבים הביעו נכונות לעזור
צילום: גיל נחושתן
מומלצים